2011/06/03

Kapcsold ki a telefont este!

             Nem szeretem a hosszú telefonos beszégetéseket. Sokszor tapasztalom viszont, hogy már eltelt egy óra is és eláll a kezem, néha figyelni sem tudok rendesen, de még mindig van beszélnivaló, melyre nem került sor a személyes találkozáskor.

            De ennyit magamról, mert tulajdonképpen nem arra szeretném felhívni a figyelmed, hogy mennyire zavar ha este telefonálgatnom kell, vagy hogy sokszor kényszerült vagyok hosszú telefonos beszélgetéseket folytatni,  hanem, arra hogy mennyire ártalmas hatással bír el egy egyszerű mobiltelefon használata a testedre. 

Nem titok, hogy nemzetközi kutatások folynak a mobiltelefon elektromágneses sugárzása szervezetre való hatásain. A vélemények megoszlanak.  Míg egyesek egyértelműen károsnak ítélik a mobilok sugárzását, addig mások statisztikai hibának vélik az egyre nagyobb számban előforduló agy- és hallójárat daganatos megbetegedéseket. Szerintem annyi torzító elektromágneses jel között élünk, a számítógéptől a villamosig, hogy nem is csoda, ha kutatóink nem tudják egyértelműen bizonyítani egyik vagy másik készülékünk felelősségét.

Ha eddig csak elméletek léteztek, a különböző hatásokról, most már elfogadott a mobiltelefon sugárzás és agytumor összeköttetés, a World Health Organitation (románul OMS) által. 30 WHO-s kutató, 14 országból ült össze a Lyon-i találkozón, melyen átnézték a témán végzett összes tanulmányt.

“A halmozodó bizonyítékok, elég alapozottak ahhoz, hogy  állíthatni lehessen, hogy a mobiltelefon használata rákhoz vezethet  ” Ez volt a tudósok konklúziója.

Tulajdonképpen arról van szó hogy sokszorozódik a glióma (agyrákforma) fejlódésének lehetősége. Pontosabban  40%-al, azknál a személyeknél melyek naponta több, mint 30 percet töltenek el telefonos beszélgetésekkel. Egyebb betegségformákról még nincs elég alapos  kutatási eredmény. A WHO  a mobiltelefont,  a benzin és a DDT (rovarírtó) sorába helyezi  rákkeltő faktorokkent.
Szóval még nincs elég hosszútávú kutatás, mely bizonyítaná, hogy a telefon-sugárzások nem ártalmasak a szervezetre, viszont van elég mely utal egy esetleges rákos megbetegedésre.
„Az a legnagyobb baj, hogy a legtöbb környezeti tényezőt több évtizeden keresztül kell figyelni, mielőtt konzekvenciákat vonhatnánk le” – mondta a CNN-nek Dr. Keith Black, a Los Angeles-i Cedars-Sinai Medical Center neurológiai részlegének elnöke.
A telefon által kibocsátott nem-ionos sugarakak hasonlóak a mikrosütőéhez,( viszont kisebb intenzitásúak) vagyis mint az élelmiszereket, ugyanúgy az agyat is “előkészítik”. Jó és rosszindulatú tumorok megjelenése mellett, az agy cognitív szerepét is befolyásolják, figyelembe véve, hogy a telefont a fül mellett tartjuk, a temporális agylebbeny mellett.
Vicces, de a WHO ajánlata az SMS írás, és a hands-free használata ( remélem nem azt érti a diák, hogy szabad handsfreevel puskázni vizsgán.).

Szerencsére létezik már egy egyszerű megoldás, mely módosítja a készülékek elektromágneses terét(nem vagyok meggyőződve, hogy itt nálunk is). Biorezonanciás elven működik az a kis fólia, amit a mobiltelefonra, a wifi routerre vagy más elektomos eszközünkre ragasztva megváltoztatja az eszköz elektromágneses tulajdonságait, és ezzel együtt a testre való hatását is.

Szóóóval, ne próbálj győzködni, sem engem,s em magad, hogy könnyebben megoldod egy telefonbeszégetéssel.

Bemutattam neked, hogzan egyik napról a másikra kerül a listára egy-egy rákkeltő faktor, a rengetegből. A következőkben a fogamzásgátló gyógyszerek és magasvérnyomás összeköttetéséről lesz szó. Kövess!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése